Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, ar putea prelua conducerea Bancii Mondiale

Postat la 10 iunie 2011 14 afişări

Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, discuta cu presedintia americana posibilitatea de a parasi diplomatia Casei Albe pentru a prelua anul urmator conducerea Bancii Mondiale, devenind astfel prima femeie care ajunge sef al institutiei, au declarat surse apropiate situatiei.

Preluarea de catre Hillary Clinton a postului la Banca Mondiala ar putea avea loc anul urmator, odata cu incheierea mandatului actualului presedinte al bancii, Robert Zoellick. Astfel, atat Banca Mondiala, cat si Fondul Monetar International (FMI) ar putea fi conduse, pentru prima data in istoria celor doua institutii financiare, de femei. Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, este considerata favorita pentru preluarea functiei de director general al FMI.

Hillary Clinton, fosta Prima Doamna a SUA si rivala a presedintelui Barack Obama in cursa interna din Partidul Democrat pentru nominalizarea in cursa prezidentiala, a devenit rapid una dintre cele mai influente persoane din executivul american, noteaza Reuters. Clinton a declarat in public ca nu intentioneaza sa ramana la conducerea Departamentului de Stat pentru mai mult de patru ani. Apropiati ai acesteia au afirmat ca si-a exprimat interesul pentru preluarea postului la Banca Mondiala daca Zoellick ar pleca in 2012, la incheierea actualului mandat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/secretarul-de-stat-al-sua-hillary-clinton-ar-putea-prelua-conducerea-bancii-mondiale-8330358
8330358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.