Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, anunţă o undă de şoc în întreaga lume. Decizia care ar putea băga economia globală în recesiune

Autor: Alexandru Nanu Postat la 11 octombrie 2022 239 afişări

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, anunţă o undă de şoc în întreaga lume. Decizia care ar putea băga economia globală în recesiune

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că decizia OPEC de a reduce producţia de petrol a fost „inutilă şi neînţeleaptă” pentru economia globală, în special pentru pieţele emergente care se confruntă deja cu preţurile ridicate la energie, scrie Financial Times.

Administraţia Biden a criticat cu vehemenţă decizia cartelului petrolului susţinut de Arabia Saudită şi Rusia, săptămâna aceasta, care a făcut pasul spre reducerea producţiei de petrol, sfidând presiunile SUA, de a menţine preţurile globale scăzute la petrol.

„Cred că decizia OPEC este inutilă şi neînţeleaptă – nu este sigur ce impact va avea, dar cu siguranţă, este ceva care, pentru mine, nu mi s-a părut potrivit, în circumstanţele cu care ne confruntăm”, a spus Yellen într-un interviu telefonic acordat pentru Financial Times. „Suntem foarte îngrijoraţi pentru ţările în curs de dezvoltare şi de problemele cu care se confruntă.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
opec,
productie,
reducere,
american,
economie,
secretar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.