Seceta a ucis sute de elefanţi din Kenya în acest an

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 noiembrie 2022 48 afişări

Seceta a ucis 205 elefanţi kenyeni în ultimele 10 luni, susţine un ministru din Kenya, citat de Reuters.

Seceta a ucis sute de elefanţi din Kenya în acest an

Seceta din Kenya a ucis 205 elefanţi şi numeroase alte animale sălbatice între februarie şi octombrie, în condiţiile în care o mare parte din Africa de Est suportă cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani, a declarat vineri ministrul turismului, Peninah Malonza.

Deşi, în sfârşit, a început să plouă în regiune, Departamentul de Meteorologie din Kenya prognozează precipitaţii sub medie pentru o mare parte a ţării în lunile următoare, ceea ce ridică temeri că ameninţarea la adresa faunei sălbatice din Kenya nu s-a încheiat.

„Seceta a provocat mortalitatea faunei sălbatice ... din cauza epuizării resurselor alimentare, precum şi a lipsei de apă", a declarat Malonza, în cadrul unei conferinţe de presă.

14 specii au fost afectate de secetă, a mai spus ea. În plus faţă de elefanţii morţi sunt 512 antilope sălbatice, 381 de zebre comune, 12 girafe şi 51 de bivoli care au murit în aceeaşi perioadă, în parcurile naţionale. De asemenea, s-au înregistrat 49 de decese ale zebrelor lui Grevy, o specie rară şi pe cale de dispariţie.

Statisticile publicate vineri nu sunt complete, a avertizat ministerul într-un raport, precizând că animalele carnivorele ar fi putut devora în întregime unele cadavre.

„Astfel, există posibilitatea unei mortalităţi mai mari", se arată în raport.

Veştile vin cu doar câteva zile înainte de începerea conferinţei ONU privind clima COP27. Gazda, Egiptul, a făcut din problema „pierderilor şi pagubelor" un punct central al discuţiilor. Dezbătută de ani de zile, această problemă nu a făcut niciodată parte din agenda oficială a discuţiilor ONU, deoarece ţările bogate s-au opus realizării unui mecanism de finanţare care ar sugera asumarea răspunderii pentru daunele aduse climei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
secetă,
elefanţi,
kenya

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.