Scutaru: Şeful Comisiei pentru drepturile omului cere procedură de urgenţă pe Legea graţierii. PSD amână decizia după prezidenţiale

Autor: Andi Manciu Postat la 08 septembrie 2014 64 afişări

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat luni că preşedintele Comisiei pentru drepturile omului a solicitat adoptarea în procedură de urgenţă a Legii graţierii şi amnistierii, însă PSD a amânat decizia pentru după prezidenţiale pentru a-i ”stimula” pe baroni să fraudeze alegerile.

Scutaru a prezentat o adresă înaintată conducerii Camerei Deputaţilor de către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Păun, care solicita dezbaterea şi votarea legii amnistierii şi graţierii în procedură de urgenţă.

Solicitarea lui Păun a fost cuprinsă la finalul documentului care înainta un raport asupra activităţii de monitorizare privind respectarea drepturilor omului în penitenciarele din România.

”Având în vedere concluziile Raportului, precum şi condamnările României de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu privire la condiţiile din penitenciarele româneşti, vă rog să analizaţi posibilitatea convocării unei şedinţe extraordinare a Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea şi adoptarea în procedură de urgenţă a propunerii legislative pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse”, se arată în documentul semnat de Păun.

Liderul deputaţilor PNL a afirmat că în şedinţa Biroului Permanent de luni a solicitat un răspuns din partea majorităţii cu privire la acest subiect, în condiţiile în care în mai multe ocazii PNL a solicitat introducerea la votul final şi respingerea proiectului.

”Ni s-a spus că vor fi organizate dezbateri pe câteva proiecte de lege, printre care şi acestea, ţinând cont de impactul social şi politic foarte important. Iar, sfidând practic subiectul, cei de la majoritate au propus nici mai mult nici mai puţin ca timpul alocat dezbaterii prin ţară a comisiei juridice pe proiectul legii amnistiei şi graţierii să expire în decembrie”, a afirmat Scutaru.

El a precizat că astfel majoritatea guvernamentală tergiversează o decizie asupra proiectului de lege, astfel încât actul normativ să fie adoptat după alegerile prezidenţiale.

”Dacă dezaterea privind amnistia şi graţierea se prelungeşte până în decembrie, nu putem decât să spunem foarte clar că PSD ţine acest proiect de lege pentru a-şi elibera toţi condamnaţii penali, pentru a fi un stimulent electoral pentru acei baroni politici din PSD care au probleme cu DNA şi a-i stimula să fraudeze alegerile, să-l facă pe Ponta preşedinte. Este o dovadă cât se poate de clară a atitudinii PSD că Victor Ponta şi PSD nu urmăresc decât să-i elibereze pe d’alde Duicu, să-i rezolve problemele lui Nicuşor Constantinescu, şi în final să-l elibereze şi pe Dan Voiculescu”, a afirmat Scutaru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
LEGEA GRAŢIERII,
/actualitate/scutaru-seful-comisiei-pentru-drepturile-omului-cere-procedura-de-urgenta-pe-legea-gratierii-psd-amana-decizia-dupa-prezidentiale-13229947
13229947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.