Scurgerea de apa radioactiva de la Fukushima a fost oprita

Postat la 06 aprilie 2011 10 afişări

Scurgerea de apa putrernic radioactiva in ocean, de la centrala avariata de la Fukushima, in nord-estul Japoniei, a fost oprita, a anuntat miercuri agentia de presa Jiji, citand operatorul instalatiei, Tokyo Electric Power (TEPCO).

Muncitorii de la TEPCO au descoperit, saptamana trecuta, o fisura de 20 de centimetri in zidul unei fose tehnice, situate in apropierea tarmului, legata de reactorul 2.

Un volum important de apa contaminata se scurgea permanent din aceasta fosa, iar tehnicienii nu reusisera sa astupe fisura, in pofida mai multor incercari de colmatare cu ciment, iar ulterior cu ajutorul unui amestec de polimeri, hartie de ziar si rumegus.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
radioactiv,
scurgere,
Fukushima
/actualitate/scurgerea-de-apa-radioactiva-de-la-fukushima-a-fost-oprita-8134830
8134830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.