Scumpirea uleiului triplează afacerile Argus Constanţa în prima jumătate din 2022 la 200 mil. lei şi urcă profitul net de 11 ori la 28 mil. lei. Explozie pentru preţul acţiunilor

Autor: Liviu Popescu Postat la 16 august 2022 38 afişări

Scumpirea uleiului triplează afacerile Argus Constanţa în prima jumătate din 2022 la 200 mil. lei şi urcă profitul net de 11 ori la 28 mil. lei. Explozie pentru preţul acţiunilor
Scumpirea accelerată a uleiului a triplat cifra de afaceri a producătorului de ulei Argus Constanţa la aproximativ 200 de milioane de lei în prima jumătate din 2022 şi a majorat de nu mai puţin de 11 ori rezultatul net la 28,4 milioane de lei.

Drept urmare acţiunile companiei controlate de SIF Oltenia înregistrează în ultima saptămână o creştere de 53% dar cu foarte puţini vânzători, ajungând la o capitalizare de circa 100 mil. lei.

“Valoarea cifrei de afaceri a crescut cu 197% comparativ cu S1/21 în special ca urmare a creşterii producţiei cu 160% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, susţinută de volumele mari aferente vânzărilor de ulei îmbuteliat în detrimentul vânzărilor de ulei brut. Vânzările de şrot şi acizi graşi au crescut cu peste 150% comparativ cu S1/21”, scrie compania în raportul semestrial publicat la bursă.

“Cheltuielile din exploatare în valoare de 151 mil. lei au fost semnificativ mai mari, cu 228% comparativ cu valoarea de 46 mil lei din S1/20 pe fondul creşterii producţiei dar şi a costurilor mai mari pentru materie primă, energie dar şi costuri salariale. Rezultatul din exploatare în valoare de 32 mil lei în S1/22 a fost semnificativ mai mare comparativ cu valoarea de 1 mil lei din S1/21, datorită performanţei mai bune a activităţii de producţie dar şi a mixului de vânzări”.

Potrivit datelor INS uleiul s-a scumpit cu 52% în ultimele 12 luni, potrivit INS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Argus,
scumpire,
constanta,
actiuni,
afaceri,
explozie,
pret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.