Scrieţi-i Comisiei Europene cum vreţi să se modifice legislaţia insolvenţei

Postat la 31 martie 2012 50 afişări

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind modernizarea normelor UE în materie de insolvenţă.

Normele existente (Regulamentul privind procedurile de insolvenţă) datează din 2000 şi stabilesc modul cum procedurile în caz de faliment - al întreprinderilor sau ale persoanelor fizice - ar trebui coordonate între mai multe ţări ale UE. Rezultatele consultării vor contribui la a stabili dacă şi în ce mod regulamentul existent trebuie revizuit pentru a stimula întreprinderile şi piaţa unică a UE.

În 2010, în UE un număr total de 220.000 de întreprinderi au intrat în lichidare, ceea ce înseamnă că, zilnic, şi-au încetat activitatea circa 600 de întreprinderi din Europa. Această tendinţă a continuat să se înregistreze şi în 2011. Prin urmare, este esenţial să existe dispoziţii legale moderne şi proceduri eficiente pentru a ajuta întreprinderile care au forţă economică suficientă, să surmonteze dificultăţile financiare şi să beneficieze de o a doua şansă.

"O legislaţie modernă în materie de insolvenţă va contribui la consolidarea economiei, întrucât va oferi o a doua şansă întreprinderilor solide din punct de vedere financiar, dar care întâmpină dificultăţi financiare pe termen scurt. Din acest motiv, am lansat o consultare care se adresează atât întreprinderilor, cât şi juriştilor, autorităţilor judiciare şi publicului larg", a afirmat comisarul UE pentru justiţie, Viviane Reding.

Comisia consultă întreprinderile mici şi mari, persoanele care desfăşoară activităţi independente, practicienii din domeniul insolvenţei, autorităţile judiciare, autorităţile publice, creditorii, cadrele universitare şi publicul larg cu privire la experienţa lor în materie de insolvenţă, în special în procedurile transfrontaliere de insolvenţă. Răspunsurile lor vor ajuta Comisia să stabilească dacă şi în ce mod cadrul legal actual ar trebui îmbunătăţit şi modernizat.

Consultarea este deschisă până la 21 iunie 2012 şi poate fi accesată aici.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scrieti-i-comisiei-europene-cum-vreti-sa-se-modifice-legislatia-insolventei-9458666
9458666
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.