Scoţia nu poate folosi lira dacă obţine independenţa, avertizează principalele partide britanice

Postat la 12 februarie 2014 41 afişări

Scoţia nu va putea utiliza lira sterlină în uniune monetară cu Marea Britanie dacă va decide separarea de Regatul Unit, avertizează cele trei partide parlamentare principale de la Londra.

Scoţia nu poate folosi lira dacă obţine independenţa, avertizează principalele partide britanice

 Ministrul de finanţe, George Osborne, membru al Partidului Conservator, secretarul şef al Trezoreriei, Danny Alexander, din partea Liberal-Democraţilor, şi Ed Balls, unul dintre liderii Partidului Laburist şi ministru de finanţe în guvernul paralel al opoziţiei, vor lansa în scurt timp mesaje de avertisment că Scoţia nu va putea forma o uniune monetară cu Marea Britanie dacă îşi va proclama independenţa, potrivit Financial Times.

Cele trei partide ocupă 542 din cele 781 locuri din Camera Lorzilor şi 616 din 650 de locuri în camera inferioară a Parlamentului britanic.

Avertismentul lansat de politicienii britanici demontează unul dintre elementele cheie pe care se bazează platforma naţionaliştilor din Scoţia, cu 7 luni înaintea referendumului privind independenţa, programat în septembrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scotia-nu-poate-folosi-lira-daca-obtine-independenta-avertizeaza-principalele-partide-britanice-12069232
12069232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.