Care sunt companiile care ar putea aduce anul acesta un câştig din două cifre

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 februarie 2014 59 afişări

Rezultatele financiare preliminare relevă o creştere a afacerilor şi un avans semnificativ al profitului pentru primele 10 companii de la BVB care au raportat datele financiare pe 2013.

Care sunt companiile care ar putea aduce anul acesta un câştig din două cifre

În ciuda acestor rezultate bune, anul 2014 a debutat cu corecţii importante, atât în luna ianuarie, cât şi la începutul lunii februarie. De la începutul anului şi până în prezent, SP500 a pierdut 5%, FTSE100 şi DAX au scăzut cu 4,4%, iar indicele bursei nipone s-a corectat cu 14,4%, se arată în analiza Tradeville.

Cea mai mare expansiune a afacerilor pe 2013 a raportat-o Impact Bucureşti (IMP), singura companie românească din cele 10 analizate. Dezvoltatorul imobiliar a reuşit un salt cu 162% al veniturilor din exploatare, în timp ce cheltuielile aferente au avansat cu doar 11%. De altfel, rezultatele tot mai bune afişate de Impact s-au resimţit în cea mai bună evoluţie de pe BVB în 2013, titlurile companiei avansând cu 375%.

A doua cea mai importantă creştere a afacerilor, dintre cele 10 companii, a fost înregistrată de Microsoft (MSFT). Cel mai mare producător de software din lume este singura companie străină din cele analizate care a reuşit o expansiune de peste 14%, rezultatele completând trendul multi-anual de creştere (30 ani de creşteri neîntrerupte), potrivit raportului efectuat de analişti.

Bank Of America (BAC) a afişat a treia cea mai mare creştere a cifrei de afaceri, cu 6,6%. Cea mai mare companie din lume după valoarea de piaţă, Apple, a reuşit un avans al afacerilor de 5,6%, pe fondul unor vânzări peste aşteptări de iPad-uri şi Mac-uri, care au compensat livrările mai slabe de iPhone.

În ceea ce priveşte profitabilitatea celor 10 companii analizate de Tradeville, cel mai mare avans al profitului net pe 2013 a fost reuşit de Deutsche Bank (DBK), cu 243%, deşi afacerile companiei au scăzut cu 5,3%. Deutsche Bank, cea mai mare bancă din zona euro, a fost urmată la capitolul creşterii profitului de o bancă de peste Ocean, Bank of America (BAC), cu un salt de 173%. Al treilea cel mai mare avans al profitului, de aproape 50%, a fost obţinut de Microsoft (MSFT).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-sunt-companiile-care-ar-putea-aduce-anul-acesta-un-castig-din-doua-cifre-12063411
12063411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.