Şcoli din Buzău cu conexiune la internet, dar fără apă sau băi

Postat la 05 septembrie 2019 36 afişări

Şcoli din Buzău cu conexiune la internet, dar fără apă sau băi

Deşi noul an şcolar bate la uşă, zeci de şcoli sau grădiniţe din judeţul Buzău nu au autorizaţie sanitară, pe motiv că nu au apă curentă sau grupurile sanitare sunt în curte. Însă, toate unităţile de învăţământ din judeţ au conexiune la internet.

Inspectorul şcolar general al ISJ Buzău, Florina Stoian, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în judeţ sunt 37 de şcoli şi grădiniţe nu au autorizaţie sanitară de fucţionare.

„Nu au autorizaţie sanitară de fucţionare din mai multe motive. Sunt şcoli care nu au apă curentă. Nu e apă în localitate şi atunci nu pot obţine autorizaţia de la DSP. Fie sunt în reabilitare sau construcţie localurile şcolii. Fie nu au toaletă cu apă curentă. Sunt 15 localităţi în care sunt toalete în curte. Au primit bani de la Ministerul Educaţiei în vacanţa de vară şi sunt în curs lucrările, a declarat Stoian.

Potrivit acestuia, nu se pot termina toate lucrările până în 9 septembrie.

În cazul a 107 de clădiri în care funcţionează şcoli sau grădiniţe buzoiene nu a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoli,
apa,
buzau

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.