Şcoala de şoferi se scumpeşte. Cursanţii vor plăti dublu de la mijlocul lunii noiembrie

Postat la 08 noiembrie 2013 36387 afişări

Instructorii auto pot avea lunar cel mult şapte cursanţi şi trebuie să doteze maşinile-şcoală cu camere video începând cu 13 noiembrie, potrivit unui ordin al ministerului Transporturilor.

Şcoala de şoferi se scumpeşte. Cursanţii vor plăti dublu de la mijlocul lunii noiembrie

De miercuri, 13 noiembrie, masinile-scoala trebuie sa fie dotate cu doua camere de luat vederi (una sa filmeze in interior, iar cealalta spre exterior, traseul urmat), cu un sistem de pozitionare globala (GPS), iar toate informatiile inregistrate urmeaza sa fie stocate pe suport electronic, pentru a fi pastrate timp de sase luni. Ordinul ministrului Transporturilor emis in luna mai a permis instructorilor să ia în calcul noile prevederi în timp de şase luni. 

De asemenea, pentru a primi autorizatii de functionare, instructorii trebuie sa detina spatii adecvate procesului de invatamant, sa aiba un contract de prestari servicii cu o clinica medicala. Totodata, toti cursantii urmeaza sa fie inregistrati intr-un Registru National al Cursantilor, pentru a impiedica fraudarea examenelor.

Propunerile poliţiştilor de modificare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere duc la creşterea preţului de şcolarizare cu peste 50%, de la 800-900 de lei în prezent, până la circa 1.400-2.000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoala,
plati,
scumpire,
soferi,
masini
/actualitate/scoala-de-soferi-se-scumpeste-cursantii-vor-plati-dublu-de-la-mijlocul-lunii-noiembrie-11646649
11646649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.