Sclavagism, ambulante, masini sau Coca-Cola?

Autor: Ioana Mihai Postat la 05 ianuarie 2011 17 afişări

Romanii asteptau acum 125 de ani prima ambulanta, in timp ce I.C.Bratianu scapa teafar dupa unul din multele atentate esuate menite sa-l inlature de la putere. Americanii o duceau mai bine si asteptau in farmacie un pahar de... Coca-Cola.

Ce semificatie istorica are anul 1886?

a)s-a deschis prima statie de ambulanta din Romania

b)s-a abolit sclavia in Cuba

c)Carl Benz a fost brevetat pentru fabricarea primului automobil functionabil din lume, alimentat cu benzina

d)americanii au facut cunostinta cu Coca-Cola

e)toate de mai sus

Raspunsul corect este, asa cum probabil intuiti, e), adica toate variantele sunt corecte. Asa ca in 2011, Coca-Cola, cel mai longeviv brand de bauturi racoritoare, care a capatat la un moment dat statutul de cea mai valoroasa marca la nivel mondial, implineste 125 de ani.

Pe 8 mai 1886 John Stith Pemberton, un farmacist din Atlanta, SUA, a amestecat pentru prima data siropul Coca-Cola cu apa carbonatata si a vandut bautura astfel obtinuta pentru suma de cinci centi. Din ziua in care primul pahar de Coca-Cola a fost servit la Farmacia Jacob's din Atlanta, bauturile racoritoare nu au mai fost la fel. Astazi, Coca-Cola este cea mai populara si cea mai bine vanduta bautura non-alcoolica din istorie.

"Anul aniversarii a 125 ani de existenta va fi plin de evenimente speciale. Acestea sunt concepute mai ales pentru a multumi consumatorilor si angajatilor din intreaga lume pentru contributia esentiala la istoria si succesul acestui brand", spune Miruna Raclaru, director de comunicare Coca-Cola Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sclavagism,
ambulante,
masini,
Coca-Cola
/actualitate/sclavagism-ambulante-masini-sau-coca-cola-7864758
7864758
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.