Scholz a vorbit 90 de minute cu Putin: crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 septembrie 2022 82 afişări

Putin crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, după o convorbire telefonică de 90 de minute cu preşedintele rus.

Scholz a vorbit 90 de minute cu Putin: crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina

"Din păcate, nu pot să vă spun că a sporit sentimentul că începerea acestui război a fost o greşeală", a declarat Scholz într-un briefing de presă, relatează AFP.

"Şi nu a existat niciun indiciu că apar noi atitudini", a adăugat el la conferinţa de presă comună cu omologul său georgian, Irakli Garibashvili.

În convorbirea telefonică de marţi cu Putin, Scholz l-a îndemnat pe liderul rus să caute o soluţie diplomatică "bazată pe o încetare a focului, pe o retragere completă a forţelor ruse şi pe respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei".

Ieşirea trupelor ruseşti din Ucraina este singura cale pentru ca "pacea să aibă o şansă în regiune", a declarat Scholz.

În timp ce poziţiile lui Putin nu par să se fi schimbat, cancelarul german a declarat că este necesar să rămână în discuţie cu liderul rus, afirmând: "Este corect să vorbim unul cu celălalt şi să spunem ceea ce este de spus pe acest subiect".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scholz,
putin,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.