Schimbări pentru utilizatorii de iPhone: Apple va permite pentru prima oară userilor să îşi creeze şi gestioneze conturile în afara App Store

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 05 septembrie 2021 58 afişări

Schimbări pentru utilizatorii de iPhone: Apple va permite pentru prima oară userilor să îşi creeze şi gestioneze conturile în afara App Store

Apple va permite pentru prima dată aplicaţii ca Netflix şi Spotify se conectează la un site web unde utilizatorii îşi pot crea şi gestiona conturile, relatează BBC News.

Compania spune că această schimbare se va aplica la nivel global la începutul anului 2022.

Modificarea a fost convenţională cu Comisia pentru comerţ echitabil din Japonia (JFTC), închisând o investigaţie de cinci ani.

Acordul nu afectează acţiunile în aplicaţii de jocuri, care fac obiectul unui proces american împotriva Apple.

În prezent, dezvoltatorii de aplicaţii sunt obligaţi să utilizeze sistemele de achiziţie în aplicaţii Apple şi, de obicei, utilizatorii nu pot fi îndreptaţi spre cumpărarea de conţinut în altă parte.

Apple a spus că acordul „va ajuta dezvoltatorii să faciliteze configurarea şi gestionarea aplicaţiilor şi serviciilor utilizatorilor, protejând în acelaşi timp confidenţialitatea informaţiilor”.

În prezent, compania primeşte un comision între 15 şi 30% pentru achiziţiile în aplicaţii - magazin contribuind major la aproape 54 de miliarde de doari (39 miliarde de lire sterline) pe care Apple îi câştigă din segmentul „servicii”.

Apple spune că măsura ar include aplicaţii care oferă conţinut achiziţionat anterior sau abonament la „revistă digitală, ziare, cărţi, audio, muzică şi video”.

Însă modificări nu includ şi jocuri, unde regulile App Store fac obiectul unei dispute juridice din SUA cu Epic Games, dezvoltator Fortnite.

Reacţionând ultimele ştiri, directorul executiv al Epic Games, Tim Sweeney, a acuzat Apple că a încercat o strategie de „dezbinare şi cucerire”.

Adunarea Naţională a Coreei de Sud a adoptat marţi un proiect de lege care, odată ratificat, va interzice Apple şi Google să solicite aplicaţii folosind doar sistemele lor de plată în aplicaţie.

„Existenţa comisionului de 30% necesită unii dezvoltatori de aplicaţii nu vor ajunge niciodată pe piaţă ... acest lucru ar putea duce şi la daune pentru consumatori”, potrivit unui raport cu privire la problema achiziţiilor, relatează Reuters.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
utilizatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.