Schimbări pentru formularul 390: ANAF-ul vrea să schimbe formularul de TVA 390 VIES

Autor: Alexandru Nanu Postat la 21 februarie 2020 169 afişări

Schimbări pentru formularul 390: ANAF-ul vrea să schimbe formularul de TVA 390 VIES

Pe site-ul ANAF-ului a fost publicat spre dezbatere publică, în data de 17 februarie, un proiect de ordin care prevede modificarea actualului model al Formularului de TVA 390 VIES, conform site-ului instituţiei.

Proiectul de ordin pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (390 VIES) - Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare se poate găsi AICI.

Formularul 390 este utilizat de către persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care realizează operaţiuni intracomunitare.

Acste modificări survin ca urmare a publicării Ordonanţei Guvernului nr. 6/2020 în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 din 31 ianuarie 2020, prin careau fost aduse modificări Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, fiind astfel transpuse în legislaţia naţională prevederile Directivei (UE) 2018/1910 de modificare a Directivei 2006/112/CE în ceea ce priveşte armonizarea şi simplificarea anumitor norme din sistemul taxei pe valoarea adăugată pentru impozitarea schimburilor comerciale dintre statele membre.

Astfel, prin dispoziţiile art. 2701 din Codul fiscal se introduce regimul stocuri la dispoziţia clientului, potrivit căruia, în momentul transportului bunurilor către alt stat membru, furnizorul cunoaşte deja identitatea persoanei care achiziţionează bunurile şi căreia îi vor fi furnizate ulterior, scrie în referatul de apropbare a proiectului de ordin.

Ca urma urmare acestor modificări legislative, fiecare persoană impozabilă trebuie să înscrie în declaraţia recapitulativă informaţii cu privire la codul de înregistrare în scopuri de TVA al persoanelor impozabile cărora le sunt destinate bunurile expediate sau transportate în cadrul regimului stocuri la dispoziţia clientului, precum şi cu privire la orice modificare a informaţiilor deja furnizate.

Modelul şi conţinutul formularului (390 VIES) “Declaraţia recapitulativă privind livrările /achiziţiile /prestările intracomunitare” a fost aprobat prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 591/2016, cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul de ordin intră în vigoare abia după ce primeşte semnătura preşedintelui ANAF şi este publicat în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
termen,
depunere,
declaratie,
guvern,
amanare

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Mediafax
COMENTARIU Adrian Onciu: Manelistul Florin Salam, atac dur la Guvernul Orban într-o scrisoare deschisă COMENTARIU Adrian Onciu: Manelistul Florin Salam, atac dur la Guvernul Orban într-o scrisoare deschisă
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
MonitorulApararii
PREVIZIUNI POLITICE 2021: Politica externă a SUA  - Partea întâi PREVIZIUNI POLITICE 2021: Politica externă a SUA - Partea întâi
Planul Yasushi Akashi mutat în Caucaz. Reminiscenţele generaţiei naţionaliste post-imperiale în Nagorno-Karabakh
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand: A început astăzi Clotilde Armand: A început astăzi
Clotilde Armand: Începem curăţenia
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină
Victimă a violenţei domestice ne întoarcem la ei pentru că nu avem alte pârghii. Ce se află în spatele lui ”se va schimba”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.