Schimbări pentru construcţii: Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede noi reguli pentru construcţii. Ce amenzi riscă cei care nu o respectă

Postat la 08 mai 2019 133 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de modificare a Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii prin care este permisă utilizarea unei construcţii noi sau a intervenţiilor la construcţii existente numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor.

Schimbări pentru construcţii: Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede noi reguli pentru construcţii. Ce amenzi riscă cei care nu o respectă

Astfel, legea adaugă la articolul 22 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii o nouă prevedere: "i) permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii, atât în cazul investiţiilor noi, cât şi în cazul intervenţiilor la construcţiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”.

Totodată, la articolul 27 al legii vizate se introduce următoarea prevedere: "h) permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii pentru intervenţiile asupra construcţiilor existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”.

Nerespectarea noilor prevederi va atrage sancţiuni cu aplicarea unor amenzi de la 20.000 lei la 40.000 lei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
lege,
klaus iohannis,
prevedere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.