Schimbări majore pentru şoferi. Cel mai recent comunicat al DRPCIV schimbă total regulile. Ce trebuie să ştiţi

Autor: Alexandru Nanu Postat la 01 august 2022 215 afişări

Schimbări majore pentru şoferi. Cel mai recent comunicat al DRPCIV schimbă total regulile. Ce trebuie să ştiţi

Din data de 27 iunie, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor vor elibera ,,numere verzi”, pentru autovehiculele cu ZERO emisii de CO2.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, în perioada 27.06.2022 – 03.07.2022 au fost solicitate şi eliberate 825 perechi de plăcuţe cu ,,numere verzi,, , conform celui mai recent comunicat al Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).. 

În data de 28 aprilie, a fost publicat în Monitorul Oficial, Ordinul comun al ministrului afacerilor interne, viceprim-ministrului , ministrul transporturilor şi ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr.676/44/433/2022, care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde, pentru maşinile pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

„Plăcuţele verzi” pot fi eliberate la solicitarea următoarelor operaţiuni:

*  Înmatriculare;

*  Transcriere a transmiterii dreptului de proprietate;

*  Eliberare a unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării datelor înscrise în acesta;

*  Eliberare a unui nou set de plăcuţe cu număr de înmatriculare;

Important !

Eliberarea plăcilor cu număr de înmatriculare de culoare verde trebuie solicitată în mod expres. (în caz contrar, plăcuţele eliberate vor avea literele şi cifrele de culoare neagră).

Odată cu depunerea documentelor la ghişeu solicitantul va preda plăcuţele anterioare cu număr de înmatriculare;

Contravaloarea plăcuţelor cu număr de înmatriculare este:

a.     20 lei / placă tip A;

b.     23 lei / placă tip B (pentru partea din spate a autovehiculelor de teren dotate cu loc de amplasare special prevăzut);

c.     17 lei / placă tip C (pentru motocicluri);

La solicitarea înmatriculării autovehiculelor cu zero emisii de CO2, transcrierii transmiterii dreptului de proprietate sau eliberării unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării datelor înscrise în acesta, plăcuţele cu număr de înmatriculare având literele şi cifrele de culoare verde pot fi atribuite numai preferential, la cerere (contravaloare placă + tarif preferenţial).

La solicitarea combinaţiei cu număr la rând se vor elibera doar plăcuţe cu litere şi cifre de culoare neagră.

În cazul solicitării confecţionării unor noi plăcuţe cu numărul de înmatriculare de culoare verde, vă veţi prezenta la sediul serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor care a efectuat înmatricularea, fără o programare prealabilă, în timpul programului de lucru. Informaţii suplimentare privind programul de lucru al serviciului public comunitar veti obţine accesând site-ul Instituţiei prefectului din judeţul respectiv sau mun.Bucureşti. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.