Schimbarea retelei cu pastrarea numarului s-ar putea ieftini

Postat la 21 ianuarie 2010 9 afişări

Autoritatea Nationala pentru Administrate si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) vrea sa reduca tarifele suportate de operatorii telecom pentru portarea numerelor de telefon.

Costurile determinate de portarea unui numar de telefon sunt suportate de operatorul care preia prin portabilitate un numar de telefon, asa incat furnizorul precedent sa-si poata recupera costurile pentru activitatile tehnice, operationale si administrative aferente respectivului numar.

Aceste tarife au fost stabilite in 2006, insa in urma unor comparatii realizate de-a lungul anului trecut intre tarifele de portare din Romania si cele practicate in alte state europene, ANCOM a decis o revizuire, motiv pentru care supune acum consultarii publice aceasta decizie.

Astfel, propunerea ANCOM vizeaza reducerea tarifelor pentru fiecare numar portat din categoria numerelor de telefonie fixa de la 13 la 7 euro, in timp ce pentru portarea numerelor de telefonie mobila, scaderea propusa este de la 11 euro la 5 euro.

Portabilitatea, facilitatea prin care utilizatorii de servicii de telefonie isi pot pastra numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul, a fost introdusa in Romania in octombrie 2008, iar pe parcursul primelor 14 luni de la lansarea acestui serviciu au fost portate peste 200.000 de numere de telefon.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANCOM,
scadere,
tarife,
portabilitate,
telecom
/actualitate/schimbarea-retelei-cu-pastrarea-numarului-s-ar-putea-ieftini-5396375
5396375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.