Schimbare la Whatsapp. Funcţie nouă la aplicaţia de mesagerie

Postat la 14 februarie 2023 476 afişări

Schimbare la Whatsapp. Funcţie nouă la aplicaţia de mesagerie

WhatsApp anunţă intorducerea „statusurilor vocale". Noul tip de status permite mesaje vocale de până la 30 de secunde, care rămân postate timp de până la 24 de ore. 

Pentru a înregistra note vocale, utilizatorii trebuie doar să atingă pictograma microfonului din ecranul de stare.

Potrivit Meta, care administrează WhatsApp, această nouă funcţie este menită să personalizeze funcţia de actualizare a statusului, relatează Il Messaggero.

Statusul vocal vine după câteva luni în care WhatsApp a observat o creştere semnificativă a mesajelor vocale. În urmă cu un an, compania susţinea că utilizatorii trimiteau în medie 7 miliarde de mesaje vocale pe zi.

Cu noua funcţie, utilizatorii pot trimite mai multe actualizări personale, mai ales dacă preferă să se exprimaţi verbal. Practic, în loc de fotografii, videoclipuri, gif-uri, text sau orice altceva, contactele vor vedea un player pe care pot apăsa pentru a asculta starea.

Alte actualizări WhatsApp includ "selectarea audienţei private", pentru a alege cine poate vedea „actualizările de stare”. Un nou buton de selectare a publicului apare pe ecranul de stare, similar cu ceea ce se întâmplă în cazul postărilor de pe Facebook. Selectarea audienţelor private răspunde unei nevoi specifice: nu toate statusurile care sunt partajate sunt potrivite pentru toate contactele din agendă.

O altă noutate constă în "cercul colorat" care apare în jurul profilului unei persoane care şi-a actualizat recent statusul şi pe care încă nu l-am vizualizat. Practic, există un semnal imediat al unui nou status adăugat în ultimele câteva ore, care va fi vizibil în listele de chat, în listele de participanţi la grupuri şi în informaţiile de contact.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
whatsapp,
schimbări,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.