Schimbare la vârful liderului de pe piaţa de retail locală. Lidl România anunţă cine este omul ce preia conducerea companiei

Autor: Roxana Rosu Postat la 25 iunie 2024 52 afişări

Schimbare la vârful liderului de pe piaţa de retail locală. Lidl România anunţă cine este omul ce preia conducerea companiei

Discounterul german Lidl, liderul comerţului local după cifra de afaceri din 2023, de aproape 22 de miliarde de lei, va avea din septembrie un nou CEO, pe José Alberto Chueca Val, după ce Marco Giudici, care a condus compania în ultimii 3 ani, preia o funcţie strategică în echipa internaţională de Achiziţii a Grupului Lidl.

În timpul mandatului de CEO de 3 ani al lui Marco Giudici, Lidl România a început un proces de transformare organizaţională, fiind demarate mai multe programe pentru angajati.

Totodată, în timpul mandatului său au fost numite în Consiliul de Conducere Lidl România Georgiana Radu în funcţia de Director Naţional de Achiziţii şi Marketing, Irina Muşan în funcţia de Director Naţional Servicii Centrale şi Expansiune, ambele revenind în România după ce au ocupat diferite poziţii în cadrul Grupului, precum şi Ionela Sulugiuc în funcţia de Director Naţional de Resurse Umane.

„Sunt de mai bine de 10 ani în România şi pot spune că jumătate din viaţa mea profesională am petrecut-o aici. Mă leagă de România nu doar familia mea, ci şi nenumărate momente trăite alături de o echipă extraordinară în perioade grele pentru comerţul modern. Am trecut împreună cu echipa Lidl prin ultimii ani de pandemie COVID-19, care a adus cu sine încercări foarte mari pentru colegii mei din magazine, aflaţi în prima linie, dar şi prin perioada post-pandemică ce a adus provocări considerabile în ceea ce priveşte lanţul de aprovizionare şi creşterile de preţ. Uitându-mă în urmă, cea mai mare provocare a fost cea de a nu transmite direct către clienţi creşterile de preţ de pe lanţul de aprovizionare. Mă bucur că am reuşit să facem acest lucru, că am contribuit activ la scăderea inflaţiei din România, rămânând prima alegere a românilor. Lidl România are o echipă puternică, foarte bine pregătită, iar succesul companiei se datorează celor peste 12000 de colegi din toată ţara”, a declarat Marco Giudici.

Cu o experienţă de aproape 20 de ani în retail, Marco Giudici a devenit membru al Consiliului de Conducere Lidl România în 2015, deţinând funcţia de Director Naţional Achiziţii şi Marketing până în 2019. Ulterior, şi-a continuat activitatea în cadrul sediului central al Grupului Lidl, fiind responsabil pentru divizia de marketing, strategii promoţionale şi category management la nivel de grup, iar din octombrie 2021 a preluat rolul de CEO Lidl România.

Noul CEO, José Alberto Chueca Val, are experienţă atât în sectorul financiar – legal, cât şi în retail şi face parte din Grupul Lidl de aproape 15 ani. În acest timp, a ocupat diverse funcţii de conducere în echipa de Vânzări, iar în ultimii 6 ani a fost Director de Vânzări şi Operaţiuni în Consiliul de Conducere Lidl Spania.

Totodată, de la 1 iulie, din Consiliul de Conducere Lidl România va face parte Yohann Guyard, preluând rolul de Director Naţional de Vânzări de la Damian Nowicki, care se întoarce în echipa Lidl Polonia. Yohann Guyard face parte din echipa Lidl din 2006, atunci când s-a alăturat echipei de Vânzări din Franţa, ulterior evoluând în cadrul companiei şi ocupând diverse funcţii de conducere. În ultimii 7 ani, el a făcut parte din Consiliul de Conducere Lidl Franţa în calitate de Director Naţional de Vânzări şi Logistică.

Astfel, de la 1 septembrie 2024, Consiliul de Conducere Lidl România va fi format din: José Alberto Chueca – Preşedinte al Consiliului de Conducere (CEO), Olga Draguinea – Director Naţional Financiar şi Administrativ (CFO), Georgiana Radu – Director Naţional Achiziţii şi Marketing, Yohann Guyard – Director Naţional Vânzări, Irina Muşan – Director Naţional Servicii Centrale şi Expansiune şi Ionela Sulugiuc – Director Naţional Resurse Umane.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lidl,
romania,
director,
national,
conducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.