Schimbare importantă la înmatricularea şi radierea autovehiculelor din România! Anunţ important pentru şoferi

Postat la 31 mai 2023 300 afişări

Schimbare importantă la înmatricularea şi radierea autovehiculelor din România! Anunţ important pentru şoferi

Schimbare importantă la înmatricularea şi radierea autovehiculelor din România! Astfel, Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 24 mai 2023, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul furnizării de servicii publice electronice aferente înmatriculării vehiculelor în România.

Schimbare importantă la înmatricularea şi radierea autovehiculelor din România! Anunţ important pentru şoferi

Actul normativ aprobat crează cadrul legal pentru conceperea, operaţionalizarea şi gestionarea unei aplicaţii prin care cetăţenii care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate, sau să radieze un vehicul, să poată face acest lucru fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un sediu al serviciilor de înmatriculare.

Aplicaţia va fi gestionată de Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne şi va permite cetăţenilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale (documente de transfer al dreptului de proprietate încheiate în afara platformei, dovada declarării furtului vehiculului, certificat de distrugere, etc.).

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
important,
anunt,
autovehicule

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.