SCHIMBARE DRASTICĂ, decisă în UE. Documentele de IDENTITATE vor arăta TOTAL diferit de ceea ce ştim. TOŢI românii, afectaţi

Postat la 18 aprilie 2018 239 afişări

Comisia Europeană propune obligativitatea introducerii datelor biometrice pe cărţile de identitate din Uniunea Europeană, pentru evitarea folosirii documentelor false de către infractori de drept comun şi de terorişti, în contextul în care România este pe primul loc în clasamentul falsificărilor.

SCHIMBARE DRASTICĂ, decisă în UE. Documentele de IDENTITATE vor arăta TOTAL diferit de ceea ce ştim. TOŢI românii, afectaţi

"Comisia Europeană propune îmbunătăţirea elementelor de securitate ale cărţilor de identitate ale cetăţenilor UE (...). În contextul în care aproximativ 80 de milioane de europeni nu au cărţi de identitate care să poată fi scanate deoarece nu au elemente biometrice de identificare, obiectivul este blocarea utilizării documentelor false de către terorişti şi infractori de drept comun care vor să ajungă din state extracomunitare în spaţiul UE", anunţă Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Printre măsurile propuse de Comisia Europeană se numără adoptarea unor standarde comune de securitate la nivel comunitar şi "obligativitatea transpunerii datelor biometrice pe cardurile de identitate", adică a amprentelor şi imaginilor faciale.

"Securitatea a fost una dintre priorităţile actualei Comisii Europene încă din prima zi. Continuăm să susţinem eforturile statelor membre de a proteja mai bine cetăţenii şi de a le garanta drepturile. Astăzi, intensificăm acţiunile pentru a-i lipsi pe infractorii de drept comun şi pe terorişti de instrumentele şi resursele de care au nevoie pentru a comite delictele, respectând angajamentul în sensul unei Uniuni Europene care să ofere protecţie", a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

Cititi mai mutle pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.