Schemă de ajutor de peste 16 milioane de euro pentru români. Cine sunt pesoanele care primesc bani

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 decembrie 2023 79 afişări

Schemă de ajutor de peste 16 milioane de euro pentru români. Cine sunt pesoanele care primesc bani

Ministerul Agriculturii a lansat vineri în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care se instituie o schemă de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovinelor de carne şi al bivoliţelor, în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al ministerului, valoarea estimată a schemei de ajutor este de 79.427.740 lei, echivalentul sumei de 16.100.000 euro, iar numărul estimativ al potenţialilor beneficiari este de 6.000.

Estimarea s-a realizat raportat la un efectiv de circa 150.000 capete bovine de carne şi unul de circa 11.000 bivoliţe.

Cuantumul propus pentru ajutorul de stat este de 100 euro/cap bovină carne/bivoliţă.

Astfel, se va institui o schemă de ajutor de stat cu caracter temporar pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovinelor de carne şi al bivoliţelor din perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, valabilă până la data de 30 iunie 2024, în scopul compensării pierderilor generate de creşterea preţurilor la furaje, combustibil şi alte costuri.

Beneficiari ai schemei pot fi: crescători de animale - persoane fizice, persoane juridice, întreprinderi individuale sau familiale, persoane fizice autorizate, precum şi societăţi agricole, care au în posesie permanentă bovine de carne şi/sau bivoliţe, înscrise în BND, în calitate de proprietar de animale şi/sau proprietar de exploataţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crescători,
schemă de ajutor,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.