Scandalul WIKILEAKS: Diplomaţi americani au explicat cum a funcţionat dispozitivul de criză

Postat la 08 iunie 2012 12 afişări

Mai mulţi diplomaţi americani au descris joi în faţa justiţiei dispozitivul de criză implementat pentru a amortiza scandalul WikiLeaks, după dezvăluirea a mii de documente pe care soldatul Bradley Manning este acuzat că le-a descărcat din calculatoare guvernamentale.

În cea de-a doua zi a unei audieri preliminare prevăzute să dureze trei zile, în faţa unei Curţi Marţiale de la baza militară Fort Meade, Bradley Manning, în vârstă de 24 de ani, presupusul informator al WikiLeaks, lua notiţe în timpul depoziţiei unor oficiali din cadrul Departamentului de Stat.

Rena Bitter, directoarea Centrului de operaţiuni al Departamentului de Stat, a explicat cum au funcţionat grupurile de lucru între noiembrie 2010, la scurt timp după izbucnirea scandalului, şi iulie 2011. Zeci de mii de telegrame diplomatice între Washington şi ambasadele sale din străinătate au fost atunci difuzate de site-ul WikiLeaks, declanşând un scandal de amploare internaţională.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wikileaks,
scandal,
diplomati,
criza,
documente
/actualitate/scandalul-wikileaks-diplomati-americani-au-explicat-cum-a-functionat-dispozitivul-de-criza-9722272
9722272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.