Scandalul gunoaielor în Sectorul 1. Starea de alertă va intra în vigoare sâmbătă

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 iulie 2021 23 afişări

Starea de alertă provocată de criza gunoaielor din Sectorul 1 va intra în vigoare sâmbătă, a anunţat prefectul capitalei, Alin Stoica. Acesta a mai dezvăluit că situaţia deşeurilor va fi monitorizată zilnic şi că primăria sectorului ar putea solicita ajutor de la o firmă de salubrizare.

Scandalul gunoaielor în Sectorul 1. Starea de alertă va intra în vigoare sâmbătă

Prefectul Alin Stoica a anunţat vineri că a acceptat solicitarea privind introducerea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei. Aceasta va fi valabilă 30 de zile începând de la miezul nopţii.

Stoica a explicat de ce prima cerere de declarare a stării de alertă din luna iunie nu a fost aprobată.

„În momentul 7 iunie a fost o solicitare pentru că nu se ridicau deşeurile menajere din gospodării, era un blocaj la sortator. Atunci am găsit o soluţie care nu presupunea introducerea stării de alertă, funcţionează şi acum soluţia... Blocajul de acum este generat de faptul că sunt multe deşeuri pe străzi... Prestatorul nu poate sa facă faţă acestui val de deşeuri”, a explicat prefectul capitalei, Alin Stoica.

Prefectul a mai spus că prin declararea stării de alertă nu va fi reziliat contractul cu societatea de salubrizare din Sectorul 1. Eventual, se poate apela la altă firmă care să ajute şi astfel serviciul public să funcţioneze eficient, a mai spus Alin Stoica.

„Nu va fi reziliat contractul cu Romprest din contra este parte din soluţie. Pentru deşeurile suplimentare trebuie aduse capacităţi suplimentare şi trebuie să se întâmple rapid”, a precizat prefectul Stoica.

Alin Stoica a mai spus că situaţia va fi monitorizată cu atenţie şi că, zilnic, vor fi raportate cantităţile de gunoie adunate şi depozitate. De asemenea, specialiştii trebuie să lucreze la un plan cu trei puncte care vizează creşterea capacităţii de răspuns, întocmirea unui plan rapid şi disciplinarea agenţilor economici şi cetăţenilor care aruncă gunoaie pe domeniul public.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gunoaie,
stare de alertă,
sectorul 1

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.