Scandalul de prăbuşire a Credit Suisse: Cine sunt principalii acţionari ai băncii elveţiene de 166 de ani, care s-a prăbuşit într-un weekend

Autor: Ştefan Stan Postat la 20 martie 2023 72 afişări

Credit Suisse, a doua mare bancă elveţiană, care s-a prăbuşit într-un weekend, pune capăt unei istorii de 166 de ani. Într-o acţiune fără precedent, Banca Naţională a Elveţiei a forţat preluarea Credit Suisse de către UBS, banca numărul 1 a Elveţiei, într-o tranzacţie de numai 3 mld. de dolari.  

UBS va plăti astfel aproximativ 0,76 franci elveţieni pe acţiune, cu mult sub preţul de închidere al Credit Suisse, de 1,86 franci elveţieni vineri. 

Conform ultimelor raportări de pe site-ul credit Suisse, principalii acţionari sunt Saudi National Bank, care deţine 10% din acţiuni, Qatar Holding, cu 5%, Olayan Group cu 5% - tot un holding saudit, şi fondul american gigant BlackRock, cu 4,07% din acţiuni. 

Niciun acţionar nu poate avea mai mult de 10%. 

În această tranzacţie pierd şi deţinătorii de obligaţiuni Credit Suisse, care au rămas fără 17 mld. de dolari, ceea ce a declanşat luni dimineaţă un scandal fără precedent pe pieţele financiare. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credit suisse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.