SCANDALUL Carlos Ghosn ia amploare. Două noi acuzaţii pentru fostul preşedinte de la Nissan

Postat la 11 ianuarie 2019 47 afişări

Procurorii din Tokyo l-au acuzat vineri pe fostul preşedinte al companiei Nissan Motor, Carlos Ghosn, de două noi abateri financiare, a anunţat avocatul său, citat de Reuters.

SCANDALUL Carlos Ghosn ia amploare. Două noi acuzaţii pentru fostul preşedinte de la Nissan

Ghosn a fost acuzat de transferul temporar al pierderilor de investiţii personale către Nissan în 2008 şi pentru subestimarea sumelor primite drept compensaţii între 2015 şi 2017, arată o declaraţie a avocatului său, Motonari Otsuru.

 

Otsuru spune că solicită eliberarea pe cauţiune a lui Ghosn, care a fost arestat pe 19 noiembrie. El a fost deja acuzat că şi-a diminuat venituile raporate timp de cinci ani, până în 2015.

 

Otsuru a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că Ghosn ar putea fi încercerat până la procesul care ar putea începe peste circa şase luni.

 

Chiar dacă i-ar fi aprobată cauţiunea, Ghosn nu va fi eliberat până marţi, dat fiind că luni este sărbătoare legală, iar toate băncile vor fi închise în weekendul prelungit.

 

Ghosn a negat acuzaţiile, marţi, în faţa instanţei. Avocaţii săi au susţinut că acţiunile lui Ghosn au fost întreprinse cu acordul membrilor board-ului Nissan.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
nissan,
fost presedinte,
scandal,
avocat,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.