Scandalul 'cap de porc' ia amploare. Şefa TVR chemată să dea explicaţii despre înregistrările făcute publice de Dragoş Pătraru

Postat la 08 mai 2018 266 afişări

Directorul Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Doina Gradea, a confirmat participarea marţi, la ora 12.00, la audierea în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, la invitaţia liberalilor, după înregistrările cu aceasta făcute publice de Dragoş Pătraru.

Scandalul 'cap de porc' ia amploare. Şefa TVR chemată să dea explicaţii despre înregistrările făcute publice de Dragoş Pătraru

"Săptămâna trecută, în spaţiul public au ieşit anumite înregistrări făcute de către un colaborator al SRTv, un realizator de programe în cadrul acestei staţii, înregistrări ce o aveau ca primă solistă pe directorul general şi preşedintele CA, doamna Doina Gradea, şi pe directorul de programe al TVR.

Din aceste înregistrări reiese clar că directorul TVR are o sarcină clară din partea partidului care a şi propus-o în această funcţie şi în funcţia de preşedinte al CA de a politiza această instituţie. În urma ieşirii în spaţiul public a acestor înregistrări, împreună cu colegii din Comisia de cultură din Camera Deputaţilor am luat decizia ca astăzi să-i transmitem o invitaţie scrisă pentru ca mâine, 8 mai, ora 12,00, să vină la audieri în faţa Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor", a anunţat ieri, la Parlament, deputatul PNL, Gigel Ştirbu, preşedintele Comisie de cultură.

Reacţia vine ca urmare a unor înregistrări făcute publice de jurnalistul Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii de la TVR, “Starea Naţiei”. Acesta îi acuză pe Doina Gradea (preşedinte director general SRTV) şi Eduard Dârvariu (producător executiv, director TVR1) de acţiuni de intimidare, cenzură şi decizii editoriale împotriva interesului public.

Doina Gradea este înregistrată când numeşte un reporter “cap de porc” pentru că a întrebat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, despre investiţiile privind statuile din Bucureşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.