Scandalul Boeing 737 Max: Directorul general al companiei demisionează, pe fondul crizei declanşate de situaţia aeronavelor

Autor: Teona Tomoiaga Postat la 23 decembrie 2019 87 afişări

Dennis Muilenburg, directorul general al Boeing Co şi-a dat demisia, în urma unui an de cercetări intense şi întârzieri declanşate de situaţia avioanelor 737 MAX, a informat luni compania, potrivit Reuters.

Preşedintele David Calhoun va prelua funcţia de CEO, începând cu 13 ianuarie.

"Consiliul de Administraţie a decis că o schimbare în conducere a fost necesară pentru a restabili încrederea în evoluţia companiei, deoarece se lucrează pentru refacerea relaţiilor avute cu autorităţile de reglementare, clienţii şi cu toate celelalte părţi interesate", a declarat compania, potrivit sursei citate.

Începând din luna martie a acestui an, avioanele Boeing 737 MAX au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS - Manoeuvering Characteristics Augmentation System) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.