Alertă de vreme rea. Cod galben de viscol şi zăpadă în 17 judeţe

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 23 decembrie 2019 210 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea meteo emisă duminică, extinzând alerta de ploi puternice şi lapoviţă până joi. De asemenea, metereologii anunţă cod galben de viscol şi zăpadă pentru zona montană din 17 judeţe.

Începând de luni, ora 10:30 până joi la ora 20:00, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest şi centru unde local, îndeosebi la deal şi la munte, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20...30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marţi (23/24 decembrie) în Maramureş şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile.

Local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50...60 km/h.

Iniţial, informarea meteo a fost emisă până marţi.

Începând de duminică seara până miercuri la ora 10, ANM anunţă viscol şi strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marţi (24 decembrie) şi la altitudini mai joase.

În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Codul galben valabil de duminică seara până miercuri la ora 10 vizează zona montană a judeţelor Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş -Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avertizare,
meteo,
cod galben,
judete,
viscol,
zapada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.