Adrian Năstase: Sub noua conducere, Jandarmeria a permis ca Gelu Voican Voiculescu să fie agresat

Autor: Elena Crangasu Postat la 22 decembrie 2019 107 afişări

Fostul premier Adrian Năstase a comentat pe blogul său incidentul din Piaţa Universităţii, apreciind că, sub noua conducere, Jandarmeria a permis ca Gelu Voican Voiculescu să fie agresat, iar atacatorul să nu fie reţinut. „Aceasta pare a fi «România normală»”, a completat el.

”Nimic nu este mai putin sigur ca trecutul – ne invată Orwell. Istoria Revolutiei din 1989 este un bun exemplu. Ca si „revolutia – lovitură de stat” din 23 august 1944, de altfel. Cea din 1989 a fost, in opinia mea, rezultatul unui amestec de scenarii, interne si externe, dar si al unor nemultumiri reale ale populatiei, intr-un context geopolitic determinat de intelegerile sovieto-americane si de intâlnirea de la Malta. Sigur, in anii care au urmat, au fost mai evidente, grupurile de revolutionari (cu interesele lor) si unele partide care s-au raportat favorabil sau negativ la Revolutie. Iată, spre exemplu, in statutele succesive ale PSD se mentiona că, alături de social-democratie, Revolutia este un element de inspiratie al partidului. Intre timp, unii au devenit „progresisti”, altii s-au rusinat cu Revolutia (ar fi vrut să ne tragem din Revolutia americană). Altii au crezut că a fost o lovitură de stat”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

El mai adaugă că, în prezent, diversi copii, adolescenti, tineri – care nu erau născuti in 1989 – explică ce s-a intâmplat atunci pe baza informatiilor distribuite de diverse ONG-uri cu „democracy” in coadă.

”Revolutia română nu mai poate fi si nu mai este apărată de cei care au participat la ea. Singurul care o apără, acum, pare a fi Iohannis. La Parlament sau la Timisoara, in Piata Universitătii, el reprezintă acum Revolutia iar jandarmii, sub noua conducere, permit ca Gelu Voican Voiculescu să fie atacat iar agresorul să nu fie retinut. Cei care cunosc istoria interbelică stiu cum s-a trecut de la violenta verbală la violenta fizică. Aceasta pare a fi „România normală” – o tară in care obiectivul principal al presedintelui său este distrugerea unui partid ales democratic. PS Tot Orwell ne explică cum se poate ajunge de la revolutie la dictatură”, a mai afirmat Năstase.

Gelu Voican Voiculescu a fost îmbrâncit şi huiduit, sâmbătă, de mai multe persoane nemulţumite că fostul vicepremier a venit la acea manifestaţie. Un bărbat chiar l-a lovit în cap cu un baston, Gelu Voican Voiculescu părăsind Piaţa Universităţii sângerând.

Bărbatul care a l-a lovit în cap cu o cârjă a fost găsit de oamenii legii şi a fost dus la audieri, Gelu Voican Voiculescu depunând o plângere împotriva individului de 68 de ani.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluţiei, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluţiei Române, instituţie pe care o conduce. Mai multe organizaţii civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năstase,
voiculescu,
acuza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.