Scandal uriaş în fotbal: Juventus riscă retrogradarea şi excluderea din competiţiile UEFA

Autor: Ştefan Stan Postat la 07 decembrie 2022 198 afişări

Scandal uriaş în fotbal: Juventus riscă retrogradarea şi excluderea din competiţiile UEFA

Presa italiană detaliază cum Juventus riscă să fie exclusă din competiţiile UEFA pe fondul investigaţiilor în curs pentru presupusa utilizare a unor câştiguri falsificate în bilanţurile lor recente şi plata în secret a salariilor jucătorilor în timpul primelor etape ale pandemiei COVID, deşi au declarat public că s-a renunţat la ele.

UEFA nu intenţionează să aştepte sfârşitul procedurilor penale din Italia împotriva lui Juventus şi intenţionează să reacţioneze mai repede. La Nyon, aceştia aşteaptă informaţii detaliate de la Parchetul din Torino.

Odată ce documentele vor fi transmise, UEFA va putea acţiona în mod autonom, gata să examineze situaţia economică a clubului.

În această etapă, Juventus este cea mai expusă riscului de a primi o amendă consistentă din partea UEFA. Lucrurile ar fi însă ceva mai grave dacă s-ar confirma plăţile secrete ale salariilor, iar excluderea din competiţiile UEFA este o variantă în acest stadiu.

Acţiunile Juventus au scăzut cu până la 3% miercuri. Capitalizarea companiei a scăzut în ultimul an cu peste 350 mil. euro anul acesta, de la peste 1 mld. euro în ianuarie, la 650 mil. euro.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
juventus torino,
torino

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.