Scăderea vânzărilor auto a dus la reducerea cifrei de afaceri în comerţ în iulie, dar şi la 7 luni

Postat la 10 septembrie 2012 23 afişări

Cifra de afaceri în comerţ şi servicii a scăzut în iulie atât faţă de iunie cât şi faţă de luna corespunzătoare din 2011, în principal pe fondul reducerii vânzărilor de autoturisme, o evoluţie similară înregistrându-se şi pe ansamblul primelor şapte luni, potrivit datelor publicate de INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 5,5%, datorată scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-9,3%), la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-7,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-4,7%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,4%.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
scadere,
vanzari,
efecte,
comert
/actualitate/scaderea-vanzarilor-auto-a-dus-la-reducerea-cifrei-de-afaceri-in-comert-in-iulie-dar-si-la-7-luni-10046397
10046397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.