Scădere bruscă a temperaturii la început de aprilie, apoi temperaturi de primăvară

Autor: Laura Buciu Postat la 28 martie 2022 57 afişări

Vremea se anunţă frumoasă în toată ţara în următoarele două săptămâni, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 20 de grade. Începutul lunii aprilie aduce câteva zile mai reci, dar din 4 aprilie vremea se încălzeşte. Vor fi şi precipitaţii pe arii extinse.

Scădere bruscă a temperaturii la început de aprilie, apoi temperaturi de primăvară

Banat

Vremea caldă din perioada 28 martie – 1 aprilie se va caracteriza printr-o medie regională a maximelor termice cuprinsă între 17 şi 20 de grade şi a minimelor în creştere semnificativă, de la 0 - 2 grade spre 7 - 9 grade în ultimele două nopţi. Apoi vremea se va răci accentuat, astfel încât pe 3 aprilie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 6 grade, iar cele minime vor fi apropiate de 0 grade. Din 4 aprilie se estimează încălzirea treptată a vremii, ceea ce va conduce la sfârşitul celei de-a doua săptămâni la o medie a maximelor termice de 17 - 18 grade şi a minimelor de 4 - 6 grade, valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când local vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate.

Crişana

Vremea caldă din perioada 28 martie – 1 aprilie se va caracteriza printr-o medie a maximelor termice cuprinsă între 16 şi 19 grade şi a minimelor în creştere semnificativă, de la -1 - 0 grade spre 7 - 8 grade în ultimele două nopţi. Apoi vremea se va răci accentuat, astfel încât pe 3 aprilie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 6 grade, iar cele minime vor fi de -1 - 0 grade. Din 4 aprilie se estimează încălzirea treptată a vremii, ceea ce va conduce la sfârşitul celei de-a doua săptămâni la o medie a maximelor termice de 16 - 17 grade şi a minimelor de 5 - 6 grade, valori normale pentru prima decadă a lunii aprilie în această regiune. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când local vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate.

Transilvania

În perioada 28 martie – 1 aprilie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor termice de 16 - 17 grade şi a minimelor ce va fi în creştere de la -4 - -2 grade până la 5 - 6 grade la sfârşitul acestei perioade. Răcirea bruscă a vremii se va resimţi în 3 şi 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 - 5 grade, iar a minimelor în jurul a -4 grade. Ulterior, procesul de încălzire a vremii va continua până pe 10 aprilie, astfel că, în a doua parte a celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor evolua în limite normale penru această regiune, cu o medie a maximelor de 14 - 16 grade şi a minimelor de 1 - 3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Maramureşl

În perioada 28 – 31 martie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor termice de 15 - 17 grade şi a minimelor ce va fi în creştere de la -3 - -2 grade până la 6 - 7 grade la sfârşitul acestei perioade. Răcirea bruscă a vremii se va resimţi în special pe datele de 3 şi 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 - 5 grade, iar a celor minime în jurul a -3 grade. Ulterior, se estimeză o încălzire a vremii până pe 10 aprilie, astfel că, în a doua parte a celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor evolua în limite normale penru această regiune, cu o medie a maximelor de 12 - 15 grade şi a minimelor de 1 - 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Moldova

În perioada 28 martie – 1 aprilie valorile termice vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal, cu o medie regională a maximelor în jur de 20 de grade şi minime în creştere de la 2 - 3 grade la începutul intervalului până la 6 - 8 grade. Răcirea va fi accentuată cel mai probabil în 3 şi 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 6 - 8 grade şi minime în jur de -2 grade. Ulterior se va încălzi treptat, astfel că valorile termice vor reveni în limite normale, respectiv o medie a maximelor de 14 - 18 grade şi a minimelor de 3 - 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.

Dobrogea

În perioada 29 martie – 2 aprilie, îndeosebi în partea continentală a regiunii vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor de 18 - 20 de grade şi minime în creştere semnificativă de la 2 - 4 grade la începutul intervalului până la 10 - 12 grade. Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 şi 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 8 - 10 grade şi minime în jur de 2 grade. Ulterior, valorile termice vor reveni în limite normale, respectiv o medie a maximelor de 14 - 17 grade şi minime de 5 - 8 grade. După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai ridicată în zilele de 2 şi 3 aprilie.

Muntenia

În perioada 29 martie – 1 aprilie vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor de 21 - 23 de grade şi minime în creştere semnificativă de la 2 grade la începutul intervalului până la 10 grade. Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 şi 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 9 - 11 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade. Valorile termice vor reveni în limite normale după 6 aprilie, respectiv o medie a maximelor de 16 - 19 grade şi minime de 2 - 6 grade. După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai ridicată în perioada 1- 3 aprilie, când izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.

Oltenia

Vremea va deveni caldă în perioada 29 martie – 1 aprilie, cu o medie regională a maximelor de 18 - 21 de grade şi minime în creştere semnificativă, de la 1 - 3 grade la începutul intervalului până la 10 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că, în zilele de 3 şi 4 aprilie sunt estimate maxime în jur de 9 grade şi minime, ce pot fi uşor negative. După 5 aprilie se va încălzi treptat, până la o medie a maximelor de 16 - 18 grade şi minime de 4 - 6 grade, valori ce se vor situa în jurul normelor climatologice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.

La munte

Media maximelor va fi de 7 - 9 grade până pe 1 aprilie, apoi temperatura va scădea accentuat, iar în zilele de 3 şi 4 aprilie vor predomina valorile termice diurne negative (în medie -2 grade). Ulterior se va încălzi şi se va reveni la o medie a maximelor de 7 - 8 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru valorile minime, care în mare parte din interval se vor situa între -4 şi 2 grade, cu excepţia dimineţilor de 3, 4 şi 5 aprilie, când se va ajunge la valori de -8 - -6 grade. După 30 martie, temporar vor fi precipitaţii, iar mai ales în 31 martie, 1 şi 2 aprilie, cantităţile de apă vor fi însemnate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primăvară,
temperatură,
meteo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.