Şapte ani de Twitter (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Barbulescu Postat la 21 martie 2013 30 afişări

Twitter împlineşte astăzi şapte ani de existenţă. Pe 21 martie 2006, fondatorul reţelei, Jack Dorsey, publica primul tweet.

Şapte ani de Twitter (GALERIE FOTO)

De la lansarea din 2006, Twitter a crescut, cu suişuri şi coborâşuri ce-i drept, până la 200 de milioane de utilizatori activi din toată lumea, câţi numără în prezent. În fiecare zi, peste 400 de milioane de mesaje de cel mult 140 de caractere sunt publicate pe Twitter.

Jack Dorsey a scris cu ocazia lansării “Just setting up my twttr” (“Doar îmi setez twttr”), dar se pare că nu a fost singurul, întrucât mulţi angajaţi ai companiei au publicat în ziua respectivă exact acelaşi mesaj pe Twitter. Acum, Twitter este una dintre cele mai importante platforme de comunicare pe internet.

A fost nevoie de trei ani, două luni şi o zi ca numărul tweet-urilor să ajungă la un miliard, număr atins acum în doar două zile şi jumătate.

Funcţia de hashtag a fost introdusă în august 2007, la sugestia unui utilizator, iar posibilitatea de a da re-tweet a fost lasată în august 2009. Mesajul cu cele mai multe re-tweet-uri (811.000, mai precis) este cel al preşedintelui american Barack Obama în care scria  “Încă patru ani”, publicat pe 6 noiembrie 2012 după ce a câştigat alegerile.

Pe 25 martie 2012, James Cameron a publicat un mesaj pe Twitter aflându-se în cel mai adânc punct din ocean, la Mariana Trench.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sapte-ani-de-twitter-galerie-foto-10681985
10681985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.