Săptămâna „fierbinte” a petrolului: Cartelul OPEC stă la masă cu partenerii exportatori şi negociază viitorul producţiei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 decembrie 2018 32 afişări

Săptămâna „fierbinte” a petrolului: Cartelul OPEC stă la masă cu partenerii exportatori şi negociază viitorul producţiei

Cartelul OPEC şi aliaţii negociază zilele acestea viitorul producţiei petroliere pentru următoarele luni, în contextul în care acesta a atins un prag minim, iar preşedintele american Donald Trump cere ca aceste reduceri de preţ să continue, potrivit CNBC.

Influentul cartel petrolier se întâlneşte la sediul central din Viena, Austria, astăzi, cu scopul de a ajunge la un acord cu privire la nivelul de producţie din următoarele şase luni. Cei 15 membri ai organizaţiei vor înainta propunerea către ceilalţi producători, vineri.

Pieţele se aşteaptă ca prin acordul final producătorii să stabilească o reducere a producţiei începând cu luna ianuarie.

Această întâlnire mult-aşteptată vine într-un moment în care piaţa petrolului se apropie de cea mai mare prăbuşire înregistrată de la criza financiară până în prezent.

Preţurile petrolului s-au prăbuşit cu circa 30% în ultimele două luni, afectând ţările care îşi bazează economia pe exportul de petrol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
negociere,
opec

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.