Sănătatea mintală este afectată de alimentaţie. Ce ar trebui să mănânci pentru ca IQ-ul tău să nu scadă

Postat la 06 noiembrie 2023 571 afişări

Sănătatea mintală este afectată de alimentaţie. Ce ar trebui să mănânci pentru ca IQ-ul tău să nu scadă

Michael Crawford, cercetător: Dimensiunea creierului uman s-a micşorat cu 20%. Crawford susţine că scorurile IQ au scăzut cu aproximativ 7% per generaţie. O dietă pe bază de plante are multe beneficii, precum şi una care conţine peşte.

Viaţa modernă te fascinează şi pune totul pe repede înainte. Deşi ai toată informaţia la un click distanţă pentru a-ţi ţine creierul antrenat, IQ-ul oamenilor scade constant din cauza mai multor factori. Michael Crawford, cercetător şi scriitor, a analizat cauzele pentru care numărul de boli mintale a crescut exponenţial în ultimele decenii.

Deşi se vorbeşte foarte des despre copii supradotaţi şi de condiţii net superioare faţă de deceniile trecute pentru a ne proteja sănătatea fizică şi mintală, media generală nu arată deloc bine. Profesorul Michael Crawford, care este director al Institutului de Chimie a Creierului şi Nutriţie Umană, susţine că dimensiunea creierului uman s-a micşorat cu 20% în ultimele decenii, iar scorurile de IQ au scăzut constant, în timp ce cazurile de boli mintale au crescut foarte mult. Asta înseamnă o medie de minus 7% IQ per generaţie.

Crawford: Ceea ce mâncăm ar fi de vină pentru scăderea sănătăţii creierului nostru. El spune că ceea ce mâncăm acum ar putea fi de vină pentru scăderea sănătăţii creierului nostru, dar şi schimbările din mediul înconjurător.

Oamenii de ştiinţă spun că această tendinţă a început să apară atunci când oamenii au început să renunţe la grăsimi cu gândul că asta îi va veri de bolile cardiovasculare, ca mai apoi, studiile să arate că zahărul şi toate produsele ultraprocesate să facă acest lucru. Tot el spune că de vină sunt dietele de toate felurile care inundă internetul şi promovează o alimentaţie haotică şi fără beneficii reale pentru sănătate.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimentatie,
iq,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.