Sanatate la card. Cum se vor duce romanii in spitalele dotate cu POS-uri

Postat la 09 septembrie 2010 11 afişări

Cardurile nationale de asigurari de sanatate vor fi tiparite de Imprimeria Nationala si vor avea cate un cip care le va oferi medicilor informatii cu privire la tratamentele si diagnosticele medicale ale unui anumit pacient, a spus, miercuri, ministrul Cseke.

Fiecare cip va costa cel putin doi euro si, avand in vedere ca 18 milioane de romani au calitatea de asigurat, pretul total al cipurilor se va ridica la minimum 36 de milioane de euro. "Cardul va contine date de identificare a persoanei, codul numeric personal, dovada contributiei asigurarilor de sanatate la zi si care va fi importanta in sensul ca nu va trebui ca cetateanul sa se deplaseze la Casele de Asigurari de Sanatate pentru a scoate o adeverinta de a dovedi plata contributiei; numarul solicitarilor de servicii medicale in codul furnizorului si diagnosticele medicale cu risc vital", a declarat ministrul Sanatatii dupa aprobarea Hotararii de Guvern prin care s-a convenit asupra modalitatii de realizare a sistemului national al cardurilor nationale de asigurari de sanatate.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
card,
spitale,
POS,
CNAS
/actualitate/sanatate-la-card-cum-se-vor-duce-romanii-in-spitalele-dotate-cu-pos-uri-7159748
7159748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.