Samsung va suspenda vânzările celui mai recent lansat smartphone. Bateriile telefonului au explodat

Autor: Georgiana Călin Postat la 02 septembrie 2016 1904 afişări

Samsung va suspenda vânzările celui mai recent lansat smartphone. Bateriile telefonului au explodat

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anunţat astăzi că va suspenda vânzările smartphone-ului Galaxy Note 7, după ce a aflat că bateriile a câteva dintre gadgeturile vândute au explodat în timpul încărcării, scrie USA Today.

Koh Dong-jin, preşedinte al diviziei Samsung mobile a declarat că clienţii care au cumpărat deja un smarthone Note 7s vor putea să schimbe produsle cu noi smartphone-uri, indiferent de data achiziţiei. Anunţul vine la două săptămâni după lansarea oficială a acestui produs. Rapoarte legate de baterii care explodează au forţat compania să întârzie livrările smarthone-urilor Galaxy Note 7 şi au doborât la şapte miliarde de dolari valoarea de piaţă a Samsung Electronics Ltd., potrivit Reuters.

"Până la 1 septembrie au fost înregistrate 35 de cazuri raportate la nivel global, iar în momentul de faţă se desfăşoară o investigaţie, în colaborare cu furnizorii Samsung, pentru a identifica toate posibilele baterii afectate de pe piaţă. Cu toate acestea, siguranţa utilizatorilor Samsung rămâne prioritară, motiv pentru care vânzările de Galaxy Note7 au fost suspendate temporar.", au transmis reprezentanţii companiei Samsung.

De câteva zile, gigantul tech se află sub presiune din cauza întârzierii livrărilor de smartphone Galaxy Note 7, situaţie care a determinat pierderi de circa şapte miliarde de dolari din valoarea sa de piaţă. Compania a declarat miercuri seara pentru Reuters că  transporturile au fost amânate pentru testarea controlui calităţii şi că livrarea către primii trei operatori de telefonie mobilă din Coreea de Sud au fost oprite.

„Aceasta este o lovitură majoră pentru Samsung, având în vedere gradul de apreciere pe care produsele de tip Note 7 l-au câştigat în ultima vreme”, a declarat analistul IDC Bryan Ma. „Lansarea celor de la Apple pune o presiune şi mai mare pe ei, fiind nevoiţi să rezolve rapid această problemă. Practic, nu se putea întâmpla într-o perioadă mai nefavorabilă", adaugă acesta.

Anul trecut, probleme de producţie în legătură cu ecranele modelul Galaxy S6 a dus la vânzări dezamăgitoare, iar Samsung riscă să repete situaţia în acest an, în cazul în care nu rezolvă rapid problemele lui Galaxy Note 7. Profitul din vânzarea telefoanelor mobile este pe cale să înregistreze o creştere anuală pentru prima dată în trei ani, datorită vânzărilor lui Galaxy S7 şi S7 Edge, dispozitive lansate în martie şi apreciate de critici.  Galaxy Nota 7 a primit laude similare, ridicând aşteptările pentru vânzări în a doua jumătate a anului.

„Apple ar trebui să dezvăluie săptămâna viitoare modelul iPhone 7 şi adăugând această problemă, situaţia nu arată prea bine”, spune Park Jung – hoon, managerul fondului HDFC Asset Management, care consideră că profitul operativ pe mobile ar putea scădea cu până la 200 de miliarde pentru perioada iulie-septembrie.

Divizia de telefonie mobilă a reprezentat aproximativ 54% din profitul operaţional de 14,8 mii de miliarde al Samsung Electronics, în perioada ianuarie-iunie. Compania declară că problemele Galaxy Note 7 ar trebui rezolvate „în câteva săptămâni”.  

Problemele legate de produsul recent lansat ar putea afecta serios gigantul sud coreean, care miza pe Galaxy Note 7 pentru menţinerea avansului faţă de competitorul principal al companiei, Apple, scriu jurnaliştii de la Reuters.

Utilizatorii români care deţin deja un Galaxy Note7 se pot adresa pentru detalii la numărul de telefon Samsung Customer Service Center: 08008 726 78 64 (luni-vineri, orele 09:00-18:00).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.