Saint-Gobain, investiţie de 6 milioane de euro la Călăraşi

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 septembrie 2013 138 afişări

Compania Saint-Gobain Glass România a investit 6 milioane de euro într-o linie de producţie a sticlei laminate în cadrul fabricii de la Călăraşi.

Saint-Gobain, investiţie de 6 milioane de euro la Călăraşi

"Decizia de a începe producţia de sticlă laminată este în linie cu strategia de extindere a Saint-Gobain Glass România, platforma de producţie de la Călăraşi fiind concepută ca un centru regional care să deservească nu doar piaţa locală, ci şi pieţele din Balcani. În plus, din perspectiva noastră, în ciuda situaţiei economice dificile, există un mare potenţial de creştere a pieţei din România şi a celor din regiune", a declarat directorul general al Saint-Gobain Glass România, Jerome Lionet.

"Am spus tot timpul că acea companie care creează un loc de muncă în România merită, în mod sigur, mulţumirile oricărui guvern şi oricărui prim-ministru; înţeleg că dumneavoastră trebuie să vă mulţumesc de cinci sute de ori, pentru că e vorba de cinci sute de familii care au un venit, un venit sigur, au un loc de muncă şi care îşi leagă viaţa profesională de succesul acestei de investiţii", a declarat premierul Victor Ponta, prezent la inaugurarea liniei de producţie.

În urma finalizării noii linii de producţie, a treia, investiţiile totale ale grupului francez în fabrica de sticlă de la Călăraşi se ridică la 176 milioane de euro.

Grupul francez este prezent în România cu patru companii, respectiv Saint-Goba Construction Product (cu diviziile Isover, PAM, Rips şi Weber), Saint-Gobain Glass (cu diviziile Glass şi Abrasives), MTI Impex Braşov şi Brodrene Dahl, având 1.000 de angajaţi şi 12 linii de producţie în şapte zone industriale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/saint-gobain-investitie-de-6-milioane-de-euro-la-calarasi-11300097
11300097
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.