Saga ia sfârşit: Insula Belina şi braţul Pavel revin în administrarea statului

Autor: Cosmin Pirv Postat la 21 mai 2020 275 afişări

Saga ia sfârşit: Insula Belina şi braţul Pavel revin în administrarea statului

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că insula Belina şi braţul Pavel revin în administrarea statului. „Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina şi a braţului Pavel”, a afirmat premierul

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean Teleorman.

„Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care insula Belina şi braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului şi ai lui Dragnea, astăzi insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina şi a braţului Pavel. Iar preluarea se va face fără contractele pe care le incheiase Consiliul Judeţean, adică beneficiarul ştiţi foarte bine, Tel Drum, practic preluarea va fi curată”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a cerut Ministerului Mediului să pregătească o hotărâre de guvern care să reglementeze modul de administrare a insulei Belina.

„Sigur, după aia trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în insula Belina şi trebuie dispuse toate măsurile necesare. Aicea, Ministerul Mediului va trebui să vină cu o HG în care să reglementeze toate aspectele legate de modul de administrare a insulei şi a braţului. Aşteptăm HG cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist prin care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie practic proprietăţi ale statului român”, a mai spus Orban.

Insula Belina a făcut obiectul unui dosar instrumentat de DNA.

„În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insula belina,
revine,
stat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.