Se ieftinesc locuinţele, în România: 70% dintre proprietarii de imobile au scăzut preţul

Postat la 21 mai 2020 2939 afişări

Se ieftinesc locuinţele, în România: 70% dintre proprietarii de imobile au scăzut preţul

Majoritatea proprietarilor de locuinţe sunt dispuşi să primească clienţi la vizionări în urma relaxării restricţiilor de circulaţie. 70% dintre aceştia au scăzut imobilele scoase la vânzare

Majoritatea proprietarilor de locuinţe sunt dispuşi să primească clienţi la vizionări în urma relaxării restricţiilor de circulaţie, 70% dintre aceştia scăzând preţurile imobilelor pe cate le-au scos la vânzare, potrivit unui studiu imobiliare.ro, realizat la începutul lunii mai.

Astfel, „30% (dintre proprietarii care au participat la studiu n.r.) au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea vinde, în vreme ce 31% au aplicat o scădere de până la 5%, 26% şi-au redus pretenţiile cu 5%-10%, iar 13% cu un procent cuprins între 10%-20%”, reiese din comunicatul imobiliare.ro.

Dintre potenţialii vânzători, 14% se aşteaptă să vândă în maximum o lună, 36% în una până la trei luni, 27% în trei până la şase luni, iar 23% în peste şase luni, se menţionează în studiu.

În ceea ce priveşte piaţa închirierilor, 70% din cei care au locuinţe de închiriat au declarat cu au scăzut deja preţul solicitat.

„Dintre cei care vor să închirieze, 21% se aşteaptă să încheie o tranzacţie într-o săptămână, 41% într-o lună, 25% în una până la trei luni, iar 13% în trei luni. Dintre proprietarii din această categorie, 30% au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea vinde, în vreme ce 19% şi-au redus aşteptările cu până la 5%, 30% cu 5%-10%, 16% cu 10%-20%, iar 7% cu peste 20%”, a comunicat imobiliare.ro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
proprietari,
locuinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.