Sa mai dea si ei bani

Postat la 10 octombrie 2006 7 afişări

Ministrul transporturilor a anuntat o noua strategie pentru reabilitarea infrastructurii, bazata pe parteneriate public-privat, anume pentru economisirea banului public.

Ministrul transporturilor a anuntat o noua strategie pentru reabilitarea infrastructurii, bazata pe parteneriate public-privat, anume pentru economisirea banului public.

 

Radu Berceanu sustine ca si drumurile nationale, si autostrazile, si sectiunea din Coridorul IV de transport paneuropean care traverseaza sudul Romaniei ar trebui sa fie executate in regim de parteneriat public-privat, cu darea in concesiune a lucrarilor pe perioade fixe, de exemplu 30 de ani in cazul autostrazilor, "pentru ca in nici o tara din lume finantarea nu este facuta exclusiv din bugetul statului". Berceanu n-a pierdut ocazia sa-si acuze predecesorii in functie de nechibzuinta pentru ca in loc de licitatii au atribuit lucrarile unor companii prin incredintare directa (cazul Bechtel pentru Autostrada Transilvania) si au angajat inutil cheltuieli de la buget. Pentru prima oara de la incheierea contractului cu Bechtel, ministrul transporturilor a amenintat compania americana cu sanctiuni si chiar cu rezilierea respectivului contract, pentru intarzierea lucrarilor la Autostrada Transilvania. Berceanu a explicat ca, din cauza acestor intarzieri, Romania a fost deja nevoita sa plateasca penalizari de 45.000 de euro pentru neutilizarea creditului de 100 de milioane de euro contractat pentru plata lucrarilor la autostrada.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sa mai dea si ei bani
/actualitate/sa-mai-dea-si-ei-bani-2511765
2511765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.