S-a topit pista. Marea Britanie opreşte toate zborurile la cea mai mare bază a Royal Air Force

Autor: Mediafax Postat la 18 iulie 2022 134 afişări

S-a topit pista. Marea Britanie opreşte toate zborurile la cea mai mare bază a Royal Air Force

Marea Britanie opreşte toate zborurile la cea mai mare bază a Royal Air Force - Brize Norton din Oxfordshire - după ce canicula a topit pista de aterizare.

Royal Air Force a întrerupt toate zborurile pe Brize Norton din Oxfordshire deoarece "pista s-a topit" din cauza vremii caniculei, potrivit unei surse militare citate de Sky News.

Au fost puse în aplicare planuri de urgenţă pentru a se asigura că nu există niciun impact asupra operaţiunilor militare, a declarat o a doua sursă a Royal Air Force.

A doua sursă a confirmat că pista a fost afectată de căldură, dar nu a spus că s-a topit efectiv.

Pistele pot fi considerate nesigure pentru utilizare atunci când asfaltul devine lipicios sub soare.

Marea Britanie se pregătea de cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată, cu temperaturi prognozate să atingă pentru prima dată 40C. Câteva trenuri au fost suspendate, iar mai multe şcoli s-au închis. Călătoriile cu metroul durează mai mult decât de obicei, din cauza restricţiilor.

Guvernul Marii Britanii a declarat alertă de "urgenţă naţională", deoarece se preconiza că temperaturile de luni şi marţi vor depăşi 38,7C (102F), înregistrate în 2019 în Grădina Botanică a Universităţii Cambridge.

"Ne aşteaptă 48 de ore dificile", spunea Kit Malthouse, un ministru însărcinat cu coordonarea guvernamentală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
pistă,
topire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.