Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri, despre investiţiile din domeniu

Autor: Ioana Matei Postat la 06 octombrie 2013 148 afişări

Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ABSL) din România a organizat la Bucureşti o conferinţă pe tema dezvoltării acestei industrii pe piaţa locală prin parteneriatul dintre ABSL, autoriăţile publice, mediul academic şi sectorul privat.

Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri, despre investiţiile din domeniu

"Prin intermediul  ABSL încercăm să ajutăm România să dezvolte sectorul serviciilor pentru afaceri, care oferă numeroase oportunităţi de investiţii, este o piaţă anticiclică - de fiecare dată când economia are tendinţe descendente, această industrie creşte şi este un sector dinamic care oferă oportunităţi uriaşe de carieră", spune Alexander Weigl, preşedinte ABSL în România.

Evenimentul a fost un prim pas spre dialogul între autorităţile publice şi reprezentanţii companiilor care activează în domeniile externalizării proceselor de afaceri (Business Process Outsourcing - BPO), centrelor de servicii partajate (Shared Service Centers - SSC) şi cercetării şi dezvoltării (Research&Development- R&D) cu scopul dezvoltării pe termen lung al acestora, al unei creşteri dinamice şi al creşterii atractivităţii investiţiilor.

Astfel, reprezentanţii companiilor multinaţionale care fac parte din asociaţie (ca Genpact, HP, Microsoft, Office Depot, Oracle, Wipro, WNS), dar şi ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, Pavel Năstase, rectorul ASE, şi  Keshav Murugesh, preşedinte al consiliului Nascom BPM şi CEO al WNS Global Services au discutat despre potenţialul dezvoltării sectorului serviciilor pentru afaceri şi au exprimat necesitatea colaborării între instituţiile statului şi companiile din domeniu.

În industria BPM activează în prezent circa 20.000 de angajaţi, unul dintre principalele obiective ale ABSL fiind creşterea vizibilităţii asupra locurilor de muncă oferite de acest sector. Preşedintele ABSL estimează că valoarea pieţei s-ar plasa în jurul a 500 milioane de euro, doar reprezentanţii asociaţiei totalizând o cifră de afaceri cumulată de 200 milioane de euro. Este unul dintre cele mai dinamice sectoare, rata medie a creşterii din ultimii trei ani fiind de circa 20%, iar o creştere de 30% este planificată în următorii trei ani. "România oferă o poziţie strategică, un cost atractiv al resurselor, dar şi calitatea acestora, mai ales în ce priveşte domeniul contabilităţii şi analitic. Ţara va juca un rol important în dezvoltarea pe termen lung a industriei", spune Keshav Murugesh.

ABSL a fost creată în România în 2012 cu scopul dezvoltării pe termen lung a sectorului externalizării proceselor de afaceri şi a sporirii investiţiilor în domeniu. ABSL este prezentă şi în Polonia de cinci ani, iar recent a fost lansată şi în Republica Cehă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/asociatia-liderilor-din-domeniul-serviciilor-pentru-afaceri-despre-investitiile-din-domeniu-11463465
11463465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.