Ruşii de la Lukoil anunţă că nu vor investi în listarea la bursă a Saudi Aramco, cel mai mare producător de petrol din lume

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 noiembrie 2019 33 afişări

Ruşii de la Lukoil anunţă că nu vor investi în listarea la bursă a Saudi Aramco, cel mai mare producător de petrol din lume

Lukoil, al doilea producător de petrol din Rusia, nu plănuieşte să investească în listarea la bursă anunţată de Saudi Aramco, cel mai mare producător de petrol din lume, susţine Vagit Alekperov, CEO-ul şi cel mai mare acţionar al companiei, citat de Reuters.

Gigantul deţinut de Arabia Saudită plănuieşte să demareze IPO-ul în data de 17 noiembrie, iar în urma vânzării ar urma să devină cea mai valoroasă companie publică din lume.

Statul arab nu a anunţat încă ce participaţie va lăsa pe bursă şi nici nu a numit investitori.

„Lukoil nu va invest în acţiunile Saudi Aramco. Lukoil nu este un investitor instituţional”, spune Alekperov.

Şeful Fondului Suveran al Rusiei a spus săptămâna trecută că Fondul de Investiţii Rusia-China lucrează pentru a atrage investitori chinezi în IPO-ul Saudi Aramco.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
crestere,
petrol,
producator,
bursa,
lukoil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.