Rusia şi China nu au ajuns la un acord în domeniul livrărilor de gaze

Postat la 20 mai 2014 68 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Xi Jinping au semnat marţi, la Shanghai, mai multe acorduri bilaterale, dar nu şi cel referitor la livrările de gaze ale Gazprom, evaluat la 400 de miliarde de dolari, negocierile urmând să continue.

Rusia şi China nu au ajuns la un acord în domeniul livrărilor de gaze

 Discuţiile vor continua, cele două ţări sunt interesate de un compromis, a declarat directorul general al Gazprom, Alexey Miller, relatează Bloomberg.

Oficiali ruşi au declarat înainte de întâlnirea celor doi preşedinţi că părţile sunt foarte aproape de un acord, la peste 10 ani după începerea discuţiilor.

Subiectul divergent este cel al preţului, chiar dacă acordul era considerat probabil, având în vedere sancţiunile comerciale şi financiare cu care se confruntă Putin din partea Statelor Unite şi Uniunii Europene, după anexarea Crimeei.

Cele două ţări discută preţul, iar acordul ar putea fi convenit în orice moment, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, după întâlnirea de marţi dintre preşedinţii Rusiei şi Chinei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-si-china-nu-au-ajuns-la-un-acord-in-domeniul-livrarilor-de-gaze-12639294
12639294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.