Rusia sângerează: Retragerea companiilor occidentale a costat ţara 36 de miliarde de dolari conform unei analize a băncii centrale

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 29 mai 2023 29 afişări

Rusia sângerează: Retragerea companiilor occidentale a costat ţara 36 de miliarde de dolari conform unei analize a băncii centrale

Investitorii străini care au părăsit Rusia în perioada martie 2022-martie 2023 au retras aproximativ 36 de miliarde de dolari din ţară, a informat luni agenţia de presă RIA, citând analiza datelor de la Banca Centrală.

Multe dintre cele mai mari companii ale lumii şi-au redus sau au părăsit complet Rusia ca urmare a invaziei militare în Ucraina.

Săptămâna trecută banca centrală a Rusiei, încercând să minimizeze impactul retragerilor companiilor occidentale, a declarat că au fost încheiate 200 de acorduri de exit în perioada martie 2022-martie 2023, cu doar 20% dintre tranzacţii implicând mutări de active de peste 100 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rusia,
companii,
retragere,
Ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.