Rusia nu mai vrea să fie dependentă de materiile prime. Recompensă pentru propuneri de diversificare a economiei

Postat la 18 aprilie 2013 16 afişări

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că va premia pe oricine va găsi o metodă de a scăpa economia Rusiei de dependenţa de materiile prime, în următorii câţiva ani.

Rusia nu mai vrea să fie dependentă de materiile prime. Recompensă pentru propuneri de diversificare a economiei

 "Nu pot să nu fiu de acord că modelul materiilor prime a dus ţara într-o fundătură. Obiectivul nostru este să lăsăm în urmă acest model. Dacă oferiţi o variantă care ar ajuta să scăpăm de acest model în următorii câţiva ani, v-aş nominaliza pentru un premiu de stat. Dar nu cred că există o astfel de versiune", a afirmat Medvedev în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului, unde a prezentat activitatea din ultimele 12 luni a Guvernului, relatează RIA Novosti.

El a răspuns astfel criticilor deputaţilor referitoare la economia care se bazează pe exploatarea materiilor prime.

Medvedev a arătat că modelul economic bazat pe materii prime a evoluat în ultimele decenii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-nu-mai-vrea-sa-fie-dependenta-de-materiile-prime-recompensa-pentru-propuneri-de-diversificare-a-economiei-10762085
10762085
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.