Rusia condamnă suplimentarea forţelor NATO în România: Bucureştiul "sacrifică stabilitatea regională"

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 aprilie 2015 517 afişări

Planurile Alianţei Nord-Atlantice de a suplimenta capacităţile militare din România sunt "conflictuale", afirmă Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, considerând că Bucureştiul "sacrifică stabilitatea regională" "de dragul strategilor" din alte părţi ale lumii.

Planurile NATO de mobilizare a forţelor militare în România sunt "inadecvate" şi "conflictuale", a spus Aleksandr Lukaşevici.

"Practic, este vorba de o transformare etapizată a acestei ţări într-un pivot de susţinere pentru NATO şi SUA aproape de frontierele Rusiei. Noi am comentat în mod repetat măsurile luate de state membre NATO, observând atitudinea conflictuală şi evidenţiind caracterul inadecvat şi redundant, atât din punct de vedere militar, cât şi financiar", a spus Lukaşevici, citat de agenţia Sputnik.

În opinia oficialului rus, România sacrifică securitatea regională prin decizia de suplimentare a efectivelor NATO. "Există tendinţa de a concluziona că actualele autorităţi din România, de dragul creşterii importanţei în ochii strategilor din alte părţi ale lumii, sunt dispuse să sacrifice menţinerea stabilităţii în regiunea Mării Negre pentru raţiuni tactice", a spus Lukaşevici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
NATO,
ROMÂNIA
/actualitate/rusia-condamna-suplimentarea-fortelor-nato-in-romania-bucurestiul-sacrifica-stabilitatea-regionala-14113471
14113471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.